Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Заек на фурна с картофи

Заек на фурна с картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Заек на фурна с картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
185 мин.
Порции
7-8
"Апетитен заек с картофи, чийто вкус направо ще ви замае!"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 цял питомен заек
  • вода
  • оцет
  • бекон - 150 г
  • лук - 1 глава
  • мазнина - 1 ч.ч.
  • вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • карамфил - няколко зрънца
  • картофи - около 1, 2 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете заека и го накиснете за 1 нощ в равни части вода и оцет. Отцедете го и го шпиковайте с парченца бекон или сланина, добре го осолете и поръсете с черен пипер. Сложете го в подмазнена тава върху кръгчета лук.

Залейте го с чаша мазнина, чаша вино и добавете няколко карамфилчета и цели зърна черен пипер. Сложете да се пече в умерено загряна фурна, като от време на време го поливате със соса и го обръщате. При нужда доливайте по малко вода.

Когато заекът е почти готов, добавете в тавата обелените и нарязани картофи, овкусени с малко сол и черен пипер. Долейте още малко вода и върнете във фурната да се пече до готовност на картофите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
55
43
34
20
11
Дай твоята оценка: