Пълнен заек на фурна

Пълнен заек на фурна
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Остава само да напълним догоре чиниите и да му се насладим"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. питомен
  • ориз - 2 ч.ч.
  • зелен лук - 1 връзка
  • джоджен
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива много добре и се осолява. В малка тенджера запържваме лука, заешките дробчета с ориза, джоджена и пипера.

Добавяме малко водичка и така ври съвсем малко. Дърпаме от котлона и с тази смес пълним заека. Може да се добавят и малко гъби.

Зашиваме заека и го слагаме в плаке. Отделно сме нарязали още лук и него добавяме в плакето с вода, малко олио и сол.

Покриваме с алуминиево фолио и печем заека около час.

Вадим от фурната и слагаме другата чаша ориз да поеме водата и пак покриваме с фолиото.

Най-накрая малко запичаме без фолио, за да се зачерви.

Пълненият заек на фурна е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Така приготвен е страхотен!
15.05.2016 01:47
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Отдавна заек не съм хапвала
15.05.2016 00:58
К К
К К
Това се класика! Аз също го правя така само дето го слага в голямо гювече и става страхотно и крехко!
15.05.2016 00:57
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много е вкусно,направо деликатес.Аз му слагам дафинов лист,заешкото си върви с тази подправка
08.05.2016 10:59
1
1