Начин на приготвяне
Сложете във водата оцета, солта, захарта, черния пипер, дафиновите листа, карамфила и почистените и нарязани на парченца лук, чесън, моркови и целина и варете маринатата в захлупен съд 10 мин.
След като изстине, оставете заека да престои в нея 24 часа, след което го извадете, шпиковайте го с парченца сланина и го напълнете с предварително приготвената плънка от ситно нарязаните лук, магданоз, гъби и кренвирши, настърганата целина и счуканите орехи.
Зашийте заека, изпържете го хубаво в горещото олио, сложете го в керамичен съд с капак, залейте пълнения заек с виното, олиото и бульона, покрийте го с фолио, захлупете го.
Печете пълнения заек на средно силна фурна около 2 часа, след което го обърнете и допечете.