Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Eклери със сметанов крем и шоколад

Eклери със сметанов крем и шоколад

Eклери със сметанов крем и шоколад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
23/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20
"Когато обичате някого, не пропускайте да му направите еклери - за да си знае"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 ч..
  • яйца - 4 бр.
  • крем
  • сметана - 200 мл
  • крем ягода - 1 пакет без варене
  • ванилов крем - 1 ч.ч. домашен
  • заливка
  • масло - 1 ч л
  • сметана - 50 г
  • шоколад - 50 г
  • какао - 1 равна с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка се загрява вода, олио и щипка сол. Когато заври сипваме брашното наведнъж и се бърка на топка тесто. Сваля се от котлона и оставяме леко да се охлади.

Едно по едно се добавят яйцата и след всяко се бърка енергично да стане еластично тесто.

Сипва се в пош и шпирцоваме еклери върху хартия или незалепващо покритие. Печем в загрята фурна на 180 градуса до 25-28 минути.

Изваждат се и оставяме да се охладят. С къдрав нож се срязват от едната страна, за да се получи отвор за крема, но може да се пълни и отдолу, като се пробие дупка.

Приготвя се кремът, като се разбива с миксер сметана с крем ягода без варене, бърка се 3 минути да сгъсти. Добавя се лъжица по лъжица готов ванилов крем и се разбърква добре.

Пълнят се еклерите с крема и нареждаме в чиния.

Приготвя се шоколадова глазура, като се загряват продуктите, охлажда се и сипваме в хартиена фунийка с отрязан връх.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: