Начин на приготвяне
Пресейте брашното и сложете яйцето, маята, топлото мляко със захарта, мекото масло и солта. Тестото се меси около половин час и се оставя за 1 час да втаса, трябва да се увеличи два пъти.
Направете крема, като размиете жълтъка с нишестето, сипете няколко лъжици мляко и разбърквате. Другото мляко се слага да кипне със захарта и ванилията.
След това изсипете на тънка струя яйчената смес, като бъркате непрекъснато. Варете 2-3 минути, готовия крем покрийте с фолио, за да не хване коричка.
Поръсете масата с брашно и сложете тестото, поръсете и него разточете на кора. Покрийте с крема, поръсете с начупения шоколад, стафидите и маковото семе.
Завийте на руло и нарежете на еднакви парчета, имащи страна от 4-5см.Сложете хартия във формата, наредете рулцата, като оставяте място между тях.
Оставя се да втаса малко повече от половин час. Сложете в загрята фурна на 160 градуса и печете до готовност, около 35-40 мин. Готовият бриош се изстудява и се покрива с лимоновата глазура.