Начин на приготвяне
Разбийте сладкарската сметана до гъст крем. Прибавете заквасената сметана и отново разбийте до пълна хомогенност.
Разтворете желатина по указания на пакета начин. След като желатинът набъбне, го затоплете за кратко в микровълнова фурна, без да завира.
Изсипете желатина към сметановата смес, прибавете течния бял шоколад и разбъркайте до еднородност.
Обелете пъпеша и го нарежете на малки парченца. Прибавете го към сместа, като оставите част за декорация.
Облепете дълбока купа със стреч фолио. Изсипете част от сметаната.
Потопете половината от бишкотите в топлото, разтворимо кафе. Подредете ги върху сметаната. Изсипете отново от крема.
Повторете същото с останалите бишкоти. Изсипете и последната част от крема. Загладете и притиснете.
Оставете купата в хладилник за около 3-4 часа. Внимателно обърнете купата върху поднос и отстранете фолиото. Гарнирайте с парченца пъпеш.
Нарежете Сметановия купол с бял шоколад и пъпеш.
Поднесете с подходяща напитка - например с кафе.
Да ви е сладко!