Начин на приготвяне
Налейте в подходящ съд за варене около 3 ч.ч. вода. Овкусете със сол и оставете водата да заври.
Прибавете царевичния грис на тънка струйка при непрекъснато бъркане с помощта на дървена лъжица.
След като качамакът се сгъсти, отстранете съда от котлона. Оставете качамакът да се охлади за кратко.
Нарежете тофуто на малки кубчета.
Направете топчета от качамака, като предварително си потапяте ръцете във вода. Поставете парченце тофу в средата на всяко топче и оформете.
Загрейте олио в съд за пържене /количеството трябва да е толкова, че да покрива топчетата/.
Разбийте яйцето. Потопете всяко топче в разбитото яйце, след което оваляйте в галета.
Изпържете до златисто. Готовите качамачени топки наредете върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината.
Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан свеж магданоз.