Картофен качамак

MarianeMariane
Джедай
5611k
Картофен качамак1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Кой иска да опита качамак, който обаче е по-хубав от бабиния?"

Необходими Продукти

  • картофи - 7 - 8 бр.
  • сирене - 150 г.
  • масло - 125 г
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително обелените картофи в подсолена вода, отцедете ги и ги намачкайте.

Добавете натрошеното сирене и разбъркайте добре. Разстелете получената смес в тава, поръсете с маслото, нарязано на кубчета, и кашкавал.

Запечете качамака за 15-ина минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Поднесете с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Това не е качамак, а картофена запеканка. Иначе всичко с картофи, сирене и кашкавал е вкусно.
07.10.2024 11:23