Сладки макарони с домашен крем

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1832912
24/02/2019
"Когато десертът е толкова вкусен, напълно в реда на нещата е да си поискате допълнително "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 384
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нишестето се разтваря в 200 мл от студеното прясно мляко. Жълтъците се смесват със захарта и се разбиват до побеляване, след което се смесват с нишестето и млякото.

Останалата 200 мл мляко се слага да се загрее на котлона, като постепенно в него се прибавя жълтъчния крем.

Съдът се поставя върху по-голям такъв с къкреща вода и се бърка на водна баня, докато кремът се сгъсти.

Котлонът се изключва, съдът с крема се захлупва и се оставя да престои така още 20 минути.

През това време макароните се сваряват до готовност и се прецеждат от водата, добавят се стафидите.

Сметаната се разбива с пудрата захар на пухкава смес, след което с нея се заливат макароните, а отгоре се изсипва готовият крем, разбърква се добре и се пълни в купички.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар