Начин на приготвяне
Нишестето се разтваря в 200 мл от студеното прясно мляко. Жълтъците се смесват със захарта и се разбиват до побеляване, след което се смесват с нишестето и млякото.
Останалата 200 мл мляко се слага да се загрее на котлона, като постепенно в него се прибавя жълтъчния крем.
Съдът се поставя върху по-голям такъв с къкреща вода и се бърка на водна баня, докато кремът се сгъсти.
Котлонът се изключва, съдът с крема се захлупва и се оставя да престои така още 20 минути.
През това време макароните се сваряват до готовност и се прецеждат от водата, добавят се стафидите.
Сметаната се разбива с пудрата захар на пухкава смес, след което с нея се заливат макароните, а отгоре се изсипва готовият крем, разбърква се добре и се пълни в купички.
Сладките макарони с домашен крем са готови.