Начин на приготвяне
За тази рецепта ще ви се наложи да си набавите алуминиево фолио. Нарежете го на правоъгълници и от лентичките оформете фунийки.
Оставете ги настрана. През това време замесете тесто, като миксирате всички указани продукти и ги разбиете добре. Замесете гладко тесто.
Разточете тестото на кора, с дебелина от 0.5 см. Разрежете я на правоъгълни лентички, които да завиете около фунийките, направени по-рано.
След това наредете всички двойки фунийки в намаслена и набрашнена тава. Печете тестените изделия до леко зачервяване. Докато те се пекат, се заемете с крема.
За целта изсипете по-голямата част от млякото в дълбока тенджерка заедно със захарта. Останалото оскъдно количество разбийте с яйцата и брашното.
Получената смес влейте на тънка струя в тенджерата. Бъркайте на слаб огън, за да не загори. Когато сместа се сгъсти, добавете маслото и отстранете.
Оставете настрана и извадете фунийките от фурната. Махнете фолиото и с помощта на шприц напълнете фунийките с крема. Оставете ги няколко часа на хладно и поднесете.
Коментари