Начин на приготвяне
Загрява се сух тиган и се запържва лукът върху него за две минути, след което се изсипва подправката в дълбока купа.
Изплакват се другите подправки (по 1 стрък от всичко), нарязва се възможно най-ситно и се добавя към изпържения лук. Обелват се краставиците и се настъргват на едро ренде, прехвърлят се в купа. Натрошава се чесъна там (присъствието му в млечната разядка е по желание, броят на скилидките може да бъде променен според вкуса ви.)
Добавя се киселото мляко (за предпочитане е да е цедено), солта и се разбърква гръцката разядка. Сервира се веднага след готвене, за предпочитане е сосът да не стои дълго време.
Ако искате да е по-гъста консистенция, прецедете краставицата добре след като я настържете и хапвайте!
Гръцка разядка за ценители може да сервирате с гръцки хляб.