Сусамово хлебче в хлебопекарна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
24/02/2019
"Топло хлебче само с едно натискане на хлебопекарната - как да не го опита човек "
Приготвяне10 мин.
Готвене180 мин.
Общо190 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 825
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • вода - 320 г хладка
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • суха мая - 1 1/3 ч.л.
  • брашно - 525 г.
  • сусам - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо затоплете водата, ако е доста студена.

На домакинско кантарче измерете водата и брашното, за да се получи този прекрасен хляб.

Сипете първо водата, но преди това е хубаво да се намажете бъркалките с олио. Добавете захарта, олиото и пресятото брашно. Отгоре поръсете солта и маята.

Включете хлебопекарната на програма за основен бял хляб (1) за 1000 г. или 1200 г. на средно изпичане на коричката.

При звука за добавяне на семена може да сложите сусама или да го поръсите само отгоре, въпрос на вкус.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар