Сусамово хлебче в хлебопекарна

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1465140014965
24/02/2019
"Топло хлебче само с едно натискане на хлебопекарната - как да не го опита човек "
Приготвяне10 мин.
Готвене180 мин.
Общо190 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо533
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • вода - 320 г хладка
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • суха мая - 1 1/3 ч.л.
  • брашно - 525 г.
  • сусам - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо затоплете водата, ако е доста студена.

На домакинско кантарче измерете водата и брашното, за да се получи този прекрасен хляб.

Сипете първо водата, но преди това е хубаво да се намажете бъркалките с олио. Добавете захарта, олиото и пресятото брашно. Отгоре поръсете солта и маята.

Включете хлебопекарната на програма за основен бял хляб (1) за 1000 г. или 1200 г. на средно изпичане на коричката.

При звука за добавяне на семена може да сложите сусама или да го поръсите само отгоре, въпрос на вкус.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар