Начин на приготвяне
Сварете главите червено цвекло в подсолена вода, докато поомекнат, но все пак останат хрупкави. Обелете и нарежете свареното цвекло на едри кубчета.
Обелете и почистете зелената ябълка и нарежете по същия начин. Накълцайте скилидката чесън на ситно. Поставете продуктите в купа за салата и разбъркайте.
За дресинга смесете в отделен съд сока от половин грейпфрут, супена лъжица мед, зехтин и едрозърнеста горчица.
Посолете и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Отделете филенцата на другата половина от грейпфрута и прибавете към салатата. Залейте с дресинга и разбъркайте добре.
Сипете порция от витаминозната салата в цяло листо айсберг и сервирайте с натрошени орехови ядки.
Салатата от червено цвекло и ретро горчица е готова.