Начин на приготвяне
В купа се смесват пасираният чесън, червен пипер, горчицата, 2 супени лъжици олио, уни сос и от подправката за пиле. Пилето се осолява.
След това се слага в купата и се овалва в подправките хубаво.
Картофите се нарязват на шайби, морковите - на къси ленти, а лукът - на едро. Към зеленчуците се добавя сол, олио и уни сос да се овкусят хубаво и те.
След това се изсипват в плик за печене. Топеното сирене се настъргва на едро ренде и се пъха в пилето, след което така приготвеното пиле се слага в плика за печене. Отгоре се слагат резените лимон.
В плика за печене се добавя 100 мл вино и 100 мл вода.
Завързва се и пилето в плик се пече на загрята фурна до готовност.
Печеното пиле е много вкусно.
Поднесете печеното пиле с топено сирене в плик с гарнитура по избор.
Коментари