Пикантно тофу с чушки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5919114526
25/02/2019
"Тофу, ама каквото не сте опитвали досега -пикантно и много, много вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 720
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • тофу - 200 г
  • лук - 2 малки глави, червен
  • чесън - 2 скилидки
  • чили - 1 ч.л. едро смляно, люто
  • чушки - 2 бр. червени
  • соев сос - 3 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тофуто на малки кубчета.

Почистете зеленчуците и ги нарежете - лука на тънки полумесеци, чушките - на тънки лентички, и чесъна - на ситно.

Загрейте две супени лъжици олио в тиган на умерена температура на котлона. Запържете кубчетата от всички страни до златисто за около 15 мин.

Извадете ги от тигана, сипете останалото олио и запържете лука и чушките до омекване за около 10 мин.

Добавете чесъна и чилито и пържете още около 2 мин. Добавете соевия сос, захарта и солта.

Разбъркайте хубаво и гответе още около 5 мин.

Върнете изпърженото тофу и разбъркайте.

Гответе още около 5 мин и сервирайте горещо това веган ястие.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар