Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста пенне със спаначен сос, царевица и сирене

Паста пенне със спаначен сос, царевица и сирене

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Паста пенне със спаначен сос, царевица и сирене
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
22 мин.
Порции
4
"То не е просто паста, то е сбъдната кулинарна мечта, която непременно трябва да опитате и вие"

Необходими Продукти

  • пене - 500 г паста
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • риган - 1/2 к.л.
  • за соса
  • спанак - 350 г замразен
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • моркови - 2 бр. (малки)
  • царевица - 150 г сладка от консерва
  • сметана за готвене - 200 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. (пикантина)
  • сирене - 250 г твърдо за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера наливане 5 л вода и слагаме на котлона. Щом заври, прибавяме малко сол, олио и пастата. Времетраенето на варене е указано на опаковката.

Оставете една идея пастата пене по-жилава (не сурова! ), не трябва да се преварява! Изстудете веднага със студена вода и отцедете в гевгир.

През това време пригответе спаначения сос.

В малка тенджерка се задушават нарязаните на ситни кубчета моркови и пресования чесън със зехтин. Щом омекнат, добавете замразения спанак и посолете с пикантината. Сложете капак и намалете температурата. След 10 мин прибавете сладката царевица и сметаната. Ако е нужно, посолете сосчето с малко сол и варете не повече от 4-5 мин.

Преди да сервираме, трябва да минем пастата през тиган.

Поставяме уок тиган на котлона и щом загрее добре, сипваме малко зехтин и прибавяме паста, толкова, колкото ще се консумира в момента. С въртеливи движения запържваме за кратко пастата равномерно.

Овкусяваме с щипка риган и прибавяме от готовия спаначен сос.

Разпределяме пастата в чинии и гарнираме с настъргано твърдо сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: