Начин на приготвяне
В тенджера наливане 5 л вода и слагаме на котлона. Щом заври, прибавяме малко сол, олио и пастата. Времетраенето на варене е указано на опаковката.
Оставете една идея пастата пене по-жилава (не сурова! ), не трябва да се преварява! Изстудете веднага със студена вода и отцедете в гевгир.
През това време пригответе спаначения сос.
В малка тенджерка се задушават нарязаните на ситни кубчета моркови и пресования чесън със зехтин. Щом омекнат, добавете замразения спанак и посолете с пикантината. Сложете капак и намалете температурата. След 10 мин прибавете сладката царевица и сметаната. Ако е нужно, посолете сосчето с малко сол и варете не повече от 4-5 мин.
Преди да сервираме, трябва да минем пастата през тиган.
Поставяме уок тиган на котлона и щом загрее добре, сипваме малко зехтин и прибавяме паста, толкова, колкото ще се консумира в момента. С въртеливи движения запържваме за кратко пастата равномерно.
Овкусяваме с щипка риган и прибавяме от готовия спаначен сос.
Разпределяме пастата в чинии и гарнираме с настъргано твърдо сирене.