Спаначен сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Спаначен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
"Трудно ще накарате един мъж да заобича спанака, но я му поднесете пържола със спаначен сос, да видите дали няма да омете всичко"

Необходими Продукти

  • спанак - 300 г пресен
  • сметана - около 100 г заквасена
  • зехтин - 4 с.л.
  • сирене - 150 - 200 г + 50 г синьо сирене или др. вид миризливо
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 1/2 връзка, накълцан
  • сухари - 5 филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете спанака и го сложете да се задушава в зехтина. Щом омекне, сипете сметаната, магданоза, сол и черен пипер на вкус.

Разбъркайте и пасирайте леко сместа в тенджерата. Накрая свалете от котлона и разбъркайте с натрошените сирена и смляния чесън.

Поднесете с поръсен счукан сухар като гарнитура към чипс, меса или картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кристина Константинова
Кристина Константинова
Сосът е прекрасен. Аз оставих натрошения хляб отделно и не стигнахме до него, макар че е чудесен завършек.. За риба и бели меса, това става един от любимите ни сосове.. предвид, че мъжът ми не обичаше спанак.. Благодаря за рецептата!
06.12.2017 22:47
4