Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински врат със спаначен сос

Свински врат със спаначен сос

Stela’s kitchenStela’s kitchen
Новак
1184
Свински врат със спаначен сос
Снимка: Stela’s kitchen
1 / 2
21/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Спаначеният сос чудесно си пасва с добре приготвеното свинско, затова не пропускайте да го залеете с него"

Необходими Продукти

  • свински врат - 600 г
  • готварска сметана - 400 мл
  • спанак - 300 г
  • див чесън - 20 г
  • стар лук - една средно голяма глава
  • масло - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сладко лютив сос - за овкусяване на пържолите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският врат си го купувам нарязан и след това го овкусявам с подправките и сладкия лютив сос и го оставям в хладилника за 1 час.

След това пържолите се пекат на скара до готовност.

За соса добавяме, първо, маслото на умерен огън в тигана, след това запържваме лука.

След като придобие златист цвят, добавяме спанака и дивия чесън, докато омекнат и накрая слагаме сметаната и овкусяваме със сол и черен пипер.

След като сметаната се сгъсти, сосът ни е готов и заливаме пържолките с него.

Аз добавих за гарнитура картофено пюре, но това разбира се е по желание!

Сосът става чудесен, заслужава си да опитате и си пасва чудесно със свински врат със спаначен сос!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: