Мариновано Филе от Лаврак на Скара

Пебълс333Пебълс333Новак85
27/02/2019
"Мариновате, печете на скарата и хапвате с удоволствие - толкова е лесно "
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 192
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зехтин - 100 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • чесън - 2 големи скилидки (3 - 4 по - малки)
  • лимонов сок - 50 - 60 мл (сок от половин лимон)
  • дафинови листа - смлени
  • розмарин - 1 к.л. пресен сух
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички подправки се смесват.

Лавракът се намазва и се оставя за около час. Желателно е да се обръщат рибите в маринатата, за да поеме добре аромата на подправките.

Лавракът на скара се пече от двете страни до готовност.

Може да се гарнира с печени картофи или друга гарнитура подходяща за риба.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар