Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована риба»Маринована скумрия в буркани

Маринована скумрия в буркани

Диян ВълчевДиян Вълчев
Новак
21819
Маринована скумрия в буркани
Снимка: Диян Вълчев
1 / 12
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Маринована скумрия в буркани - една по-различна рецепта, която може да се превърне в следващото ви любимо мезе за питие."

Необходими Продукти

  • скумрия - 3 бр.
  • сол - 1.5 кг
  • червено цвекло - 1 бр. панджар
  • лимони - 2 бр.
  • копър - 1 вр.
  • ябълки - 1 бр.
  • черен пипер - на зърна
  • бахар
  • дафинов лист
  • олио - 1 л
  • оцет - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистваме скумрията от главата, опашката и перките. Нарязвате на парчета, дебели около 2 см. И поставяте в купа с лед и вода и 100 милилитра оцет. Оставяте в хладилника за 2-3 часа да се изкисне.

През това време настъргвате на ситно ренде панджара, лимонената кора от 1 лимон, изстисквате и лимона и нарязвате стръкчетата от връзката копър.

Всичко се смила в пасатора да стане на каша след това се смесва със солта. В тавичка редите ред сол, ред риба. Така престоява 12 часа в хладилника.

Запържвате си олиото, като в него нарязвате 1 обелена и почистена ябълка, докато се зачерви леко. Като поизстине малко олиото, слагате бахара (3-4 зърна), дафиновия лист (2-3 листа) и черния пипер (8-10 зърна) и оставяте олиото да престои с тях 1 вечер.

На другия ден обезкостявате рибата и махате кожата, изплаквате я с вода и оставяте да се изцеди. Махате ябълките от олиото и подправките. Останалата част от копъра я нарязвате и слагате в олиото.

Нарязвате другия лимон на кръгчета и редите в буркан ред скумрия, резен лимон и заливате с олио, без да остава въздух в буркана. След 5-6 дена в хладилника е готова маринованата риба. Добър апетит!

Маринованата скумрия в буркани е вкусно мезе и за зимните дни е много подходяща.

Вижте също как се осолява скумрия, как се суши скумрия в домашни условия и разберете как да си направите класиката - веяна скумрия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Oooo много пи като и дълго
18.02.2025 17:41