Начин на приготвяне
Пилешкото бутче и крилцата се заливат с вода и се варят да готовност.
Оризът се измива в купата и накисвам с вода, която го покрива.
Изваждаме месото и се обезкостява бутчето, а месото без кожата се нарязва на парченца. Крилата се разделят на маншон и другата част от крилото без острия връх.
Нарязва се ситно лук, запържва се в загрято олио да омекне. Прибавя се отцеден оризът, да смени цвета си, и наливаме гореща вода.
Когато заври се сипват замразените зеленчуци и пилешкото месо. Овкусява се с натрошен бульон, сол, черен пипер и риган.
Когато леко набъбне оризът, се прехвърля в тава. Ако има нужда, се долива още малко гореща вода и печем пилешкото с ориз в загрята фурна до готовност на ориза.
Изважда се и покривам с алуминиево фолио. Сервира се топло, не печете много, за да не стане сух оризът. Нека е сочен и вкусен.