Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Пилешки крилца с ориз и спанак на фурна

Пилешки крилца с ориз и спанак на фурна

Пилешки крилца с ориз и спанак на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вкусни ли, не просто вкусни, а направо вълшебни са - няма как да не ги опитате"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 4 бр.
  • пилешко бутче - 1 бр. голямо
  • лук - 1 глава
  • олио - 50 мл
  • ориз - 1 малка купичка
  • грах - 200 г микс и моркови, замразен
  • спанак - 200 г замразен
  • сол - на вкус
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • черен пипер
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото бутче и крилцата се заливат с вода и се варят да готовност.

Оризът се измива в купата и накисвам с вода, която го покрива.

Изваждаме месото и се обезкостява бутчето, а месото без кожата се нарязва на парченца. Крилата се разделят на маншон и другата част от крилото без острия връх.

Нарязва се ситно лук, запържва се в загрято олио да омекне. Прибавя се отцеден оризът, да смени цвета си, и наливаме гореща вода.

Когато заври се сипват замразените зеленчуци и пилешкото месо. Овкусява се с натрошен бульон, сол, черен пипер и риган.

Когато леко набъбне оризът, се прехвърля в тава. Ако има нужда, се долива още малко гореща вода и печем пилешкото с ориз в загрята фурна до готовност на ориза.

Изважда се и покривам с алуминиево фолио. Сервира се топло, не печете много, за да не стане сух оризът. Нека е сочен и вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: