Начин на приготвяне
Крилцата се измиват и се поставят в тавата, в която ще се пече. Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно. Изсипва се в тавата при крилцата.
Залива се с малко вода и се пече на 200 градуса на горен и долен реотан 60 мин. Налива се 1.200 мл. гореща вода.
Сушеният ориз се изсипва в тавата без да се мие.
Оризът на фурна се пече за 30 мин.
Пилешките крилца със сушен ориз на фурна са много вкусни.
Крилца с ориз или пиле с ориз можете да приготвите по много начини, но за да не развари ориза или да бъде много течен, винаги спазвайте пропорцията от 1 към 3 за ориза спрямо водата. Някои сортове ориз изискват по-малко вода, затова следете указанията на опаковката.
Коментари