Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Шоколадово Лава Суфле

Шоколадово Лава Суфле

03/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
10
"И по-внимателно с лъжичките, че като изригне този шоколад, съвсем ще забравите за диетата"

Необходими Продукти

  • натурален щоколад - 200 г
  • масло - - 200 г
  • яйца - 7
  • захар - 270 г
  • брашно - 125 г
  • какао - 50 гр. натурално
  • мазнина - за формите ( лично аз използвам по малко масло )
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се нарязва на парченца и се разтапя заедно с маслото на водна баня, като се разбърква непрекъснато. Яйцата се разбиват заедно с захарта на пяна, след което към тях се добавя шоколадовата смес заедно с останалите продукти (брашното и какаото) и се смесват.

Сместа се поделя по равно в 10 формички за крем карамел или мъфини (аз ги приготвям с метални формички, но ако не разполагате с такива, алуминиевите форми за еднократна употреба също ще ви свършат работа).

Като е важно предварително да сте намазали формите с избраната от вас мазнина. И един съвет от мен - допълнително поръсете какао по дъното и стените на формичките. Това помага, ако искате да обърнете суфлето в плоски чинии.

Пече се на предварително 220 градуса нагрята фурна за от 8 до най-много 10 минути! Много е важно да следите времето, за което се пече десертът, защото смисълът му е отвътре да бъде течен, а отвън да си изглежда като обикновено кексче.

След като го извадите от печката, шоколадовото суфле се оставят да се охладят за около 3 минути, след което обръщате формичките в плоски чинии и е хубаво да се сервира с топка сладолед.

Важно е да знаете, че ако искате да потече шоколадът, трябва да поднесете шоколадовото суфле на госта или на самия вас веднага след изпичането. В противен случай след изстиването на този шоколадов десерт няма да потече шоколадът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: