Начин на приготвяне
Парчето свинско се разрязва под формата на лист. Маринова се от предишната вечер с всички съставки.
В нагорещен тиган с кравето масло се задушават лукът и чесъна. След като омекнат, се добавят морковът и чушката, нарязани на тънки ивици. Докато се запържват, се изчиства доматът от семките, така че да остане само месестата част. Добавят се доматите заедно с гъбите нарязани на филийки. Изсипва се бульона и се готви, докато изври водата.
През това време в тиган с малко масло се запържват пилешките дробчета. Преди да се махнат от котлона, се овкусяват със сол и черен пипер.
След като плънката е готова, се слага в маринованото месо заедно с каперсите и няколко парченца целина от маринатата. Завива се месото под формата на руло и се завързва с конец.
В тавата около рулото се слага останалата част от плънката заедно с алабаша, нарязан на кубчета. Добавя се малко бяло вино и вода и се завива тавата с фолио.
Свинското руло че се в предварително загрята фурна на 220 градуса час и половина. После се маха фолиото и се допича свинското руло на фурна, докато месото хване хрупкава коричка.