Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Солено Руло»Ароматно свинско руло със зеленчуци и пилешки дробчета

Ароматно свинско руло със зеленчуци и пилешки дробчета

Ароматно свинско руло със зеленчуци и пилешки дробчета
Снимка: Наделина Петковска
1 / 7
03/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Специалните поводи изискват и специални рецепти, а тази е хем специална, хем лесна за изпълнение"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 500 г цяло парче
  • пилешки дробчета - 100 г
  • краве масло - 20 г
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - две скилидки
  • моркови - 1 брой
  • зелени чушки - 1 бр.
  • печурки - 4 - 5 бр.
  • домати - 1 бр.
  • алабаш - 1 бр.
  • каперси - 1 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 ч.ч.
  • За маринатата
  • уни сос - 2 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • целина
  • черен пипер
  • сол
  • дафинов лист
  • риган
  • чесън на прах
  • чубрица
  • пушен червен пипер
  • универсална подправка - за месо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчето свинско се разрязва под формата на лист. Маринова се от предишната вечер с всички съставки.

В нагорещен тиган с кравето масло се задушават лукът и чесъна. След като омекнат, се добавят морковът и чушката, нарязани на тънки ивици. Докато се запържват, се изчиства доматът от семките, така че да остане само месестата част. Добавят се доматите заедно с гъбите нарязани на филийки. Изсипва се бульона и се готви, докато изври водата.

През това време в тиган с малко масло се запържват пилешките дробчета. Преди да се махнат от котлона, се овкусяват със сол и черен пипер.

След като плънката е готова, се слага в маринованото месо заедно с каперсите и няколко парченца целина от маринатата. Завива се месото под формата на руло и се завързва с конец.

В тавата около рулото се слага останалата част от плънката заедно с алабаша, нарязан на кубчета. Добавя се малко бяло вино и вода и се завива тавата с фолио.

Свинското руло че се в предварително загрята фурна на 220 градуса час и половина. После се маха фолиото и се допича свинското руло на фурна, докато месото хване хрупкава коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: