Начин на приготвяне
Загряваме си мазнината и запържваме дробчетата, като овалваме едно по едно в брашното, докато придобият приятен загар. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Нарязваме си лука на едри ленти, моркова - на малки кръгчета, чушката и чесъна на дребно. След като са готови, дробчетата ги изваждаме на хартия да попие мазнината.
В същата мазнина слагаме зеленчуците, разбъркваме и слагаме капак да ги задушим за 10-тина минутки, като разбъркваме периодично. Готвим, докато омекнат.
Връщаме дробчетата при зеленчуците, добавяме подправките и доматеното пюре. Аз използвах малко бурканче домашна консерва домати /250 мл/, като доматките са на парченца и използвам и сока, и доматките. Оставяме на умерен огън, докато пюрето се редуцира и кавърмата е сгъстена.
Сервираме кавърмата с пилешки дробчета и зеленчуци топла, като по желание можете да я поръсите с нарязан на ситно магданоз.
Коментари