Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Вегетариански какаов сладкиш

Вегетариански какаов сладкиш

Вегетариански какаов сладкиш3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Стане ли дума за сладкиши, много ни бива, опитайте този вегетариански какаов сладкиш и ще се уверите и сами"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г (около 2 чаши)
  • пудра захар - 180 г (около 1 ч.ч.)
  • какао - 3 с.л. на прах
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт, или същото количество ванилова захар
  • вода - 225 мл (приблизително 1 ч.ч.)
  • зехтин - 125 мл (около половин ч.ч.)
  • оцет - 1 ч.л.
  • череши - замразени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите този шоколадов сладкиш, е необходимо да загреете фурната фурната на 180°C.

В дълбока купа пресейте брашното, добавете пудрата захар, какаото, содата бикарбонат и солта.

Към сухите продукти добавете и течните съставки.

Смесете с помощта на ръчно разбъркване с шпатула, докато се получи гладка и еднородна смес.

Приготвената смес изсипете в намазнена квадратна тава. Наредете замразените череши по повърхността.

Печете вегетарианския какаов сладкиш в предварително загрятата фурна за около половин час.

Извадете какаовия сладкиш от фурната и охладете при стайна температура, след което може да нарежете и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: