Начин на приготвяне
Почистете тиквичките и ги нарежете на тънки ленти, като не стигате до края. Посолете ги със сол и ги оставете за около половин час, за да поомекнат.
Загрейте зехтина и сотирайте леко тиквичките, добавете нарязаните на филийки гъби и лук на колелца. Сотирайте и тях за кратко.
Отстранете тигана от котлона и леко охладете.
Сложете тиквичките в тава с незалепващо дъно, наредете филийките гъби и лук между тях, сложете и резенчета домат.
Поръсете с остатъчния сос и счукан чесън.
Запечете ветрилото от тиквички в загрята фурна до готовност на зеленчуците. В края на печенето поръсете с настърган кашкавал и допечете до разтопяването му.
Гарнирайте тиквичките на фурна с перца от див лек и поднесете.
Тиквичките ветрило с гъби и домати са готови.