Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Тиквички ветрило с гъби и домати

Тиквички ветрило с гъби и домати

Тиквички ветрило с гъби и домати
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Направихме ги веднъж и със сигурност ще ги опитаме отново - толкова са вкусни"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • гъби - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • кашкавал - 100 г
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • див лук - перца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквичките и ги нарежете на тънки ленти, като не стигате до края. Посолете ги със сол и ги оставете за около половин час, за да поомекнат.

Загрейте зехтина и сотирайте леко тиквичките, добавете нарязаните на филийки гъби и лук на колелца. Сотирайте и тях за кратко.

Отстранете тигана от котлона и леко охладете.

Сложете тиквичките в тава с незалепващо дъно, наредете филийките гъби и лук между тях, сложете и резенчета домат.

Поръсете с остатъчния сос и счукан чесън.

Запечете ветрилото от тиквички в загрята фурна до готовност на зеленчуците. В края на печенето поръсете с настърган кашкавал и допечете до разтопяването му.

Гарнирайте тиквичките на фурна с перца от див лек и поднесете.

Тиквичките ветрило с гъби и домати са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: