Печени дребни скумрии с кашкавалени картофи

04/03/2019
"Колко е голяма скумрията няма значение, важно е чинията да е голяма, за да може да си сипем повечко от тази вкусотия"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо316
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете скумрията от вътрешностите, измийте я обилно с вода и я подсушете. Овкусете я с универсална подправка за риба и я оставете за около 20 минути.

Сварете картофите до готовност. Обелете ги и ги нарежете на кръгове.

Застелете тава за печене с хартия, наредете от едната страна рибите, а от другата наредете кръгчетата картофи.

Овкусете картофите със сол и черен пипер. Полейте със зехтин и изпечете в загрята фурна до златист загар.

Малко преди готовност поръсете картофите с настърган кашкавал и допечете до разтопяването му.

Преди да поднесете рибата с картофи, поръсете със счукан чесън, ситно нарязан магданоз и парченца лимон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар