Начин на приготвяне
Намазнете дъното на кръгла тавичка с диаметър 22 см, поръсете с малко полента и подредете на дъното тънки кръгчета червен портокал - може да е белен или не. Поръсете цитруса с кафявата захар.
Загрейте фурната до 160 градуса и пъхнете тавичката за 8-10 минути, след това извадете и увеличете температурата до 175 градуса.
Разбийте яйцата със захарта на пухкава пяна. Сипете 80 г от меда, зехтина и киселото мляко и продължете да разбивате, докато получите еднородна смес.
Прибавете полентата и брашното на части, след това бакпулвера и разбъркайте до хомогенност.
Сипете сместа в тавичката върху портокала и пъхнете във загрятата фурна. Печете сладкиша 40 минути или до суха клечка.
След като извадите от фурната, изчакайте 5 минути и обърнете върху поднос. Намажете с останалият леко разтопен мед. Ако не обичате много сладко, намалете количеството за намазване.
Поднесете ароматния сладкиш за закуска с чаша кафе или мляко или като вкусен десерт!