Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено пиле с портокали и мед

Печено пиле с портокали и мед

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Печено пиле с портокали и мед
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
21/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5
"Не сте опитвали толкова ароматно и крехко пиле, сега е моментът, който не трябва да изпускате. Грабвайте пилето и го слагайте в тавата!"

Необходими Продукти

  • пиле - около 1500 - 1700 г
  • черен пипер
  • сол
  • мащерка
  • червен пипер
  • лют пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • портокали - 2 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л. меко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето и го сложете в тава.

Сложете в купа чесъна и го счукайте, добавете сол, черен пипер и останалите подправки.

Разбъркайте и сложете маслото. С лъжица или бъркалка разбъркайте добре сместа, сложете меда и сока на един портокал.

С част от тази смес натъркайте пилето от всички страни, като сложите малко и в отвора на пилето. Останалата част заделете настрана.

Сипете в тавата при пилето чаша вода със сока на другия портокал и покрийте с алуминиево фолио.

Сложете тавата във фурната на 170 градуса и печете пилето 1 час.

Извадете тавата, махнете фолиото. Намажете пилето отново с останалата отделена част от маринатата, ако е необходимо долейте малко вода и допечете на същите градуси още 25-20 минути до червеникаво-кафява кожа на пилето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
59
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
Еха това пиленце непременно ще го пробвам.
27.09.2016 18:42
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
На мен също бялото месо ми е доста сухо освен ако е мариновано, но с портокалов сок от пресни портокали обезателно скоро ще приготвя.
21.09.2016 22:22
Албена Асенова
Албена Асенова
Такъв загар от меда предполагам се е получил?
21.09.2016 21:23
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Изглежда разкошно вкусно и апетитно, ще опитам с портокали нямам представа за вкуса но съм сигурна че е отличен.
21.09.2016 11:22
1
Покажи всички подкоментари