Начин на приготвяне
Сварете пастата според указанията на опаковката.
Докато се вари, направете соса, като първо обелите ябълките и отстраните семките. Нарежете ги на малки кубчета. Изстискайте сока от лимона. Разбъркайте и оставете за пет минути да поемат киселинността.
Отрежете малка част от праза и нарежете на ленти (това ще е за декорация).
Загрейте малко зехтин и изпържете лентичките. Извадете ги върху кухненска хартия, за да поеме мазнината. Останалата час от праза нарежете на дребно.
Запържете до златисто в същата мазнина. Добавете ябълката и изчакайте 2 минути. Сложете кърито, разбъркайте добре, а след една минута налейте и кокосовото мляко. Оставете да къкри на слаб котлон 10 минути. Изключете и посолете.
Извадете и изцедете фарфалето. Сложете при соса, разбъркайте добре и сервирайте, като сложите отгоре малко от праза, който запържихме предварително и поръсено с малко пипер меланж.