Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Задушена риба с праз и ябълки

Задушена риба с праз и ябълки

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144384
Задушена риба с праз и ябълки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Посрещнете един по-различен Никулден с това ароматно предложение, което ще впечатли гостите с вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг почистена
  • праз - 3 стръка
  • ябълки - 2 бр. кисели
  • доматен сок - 4 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • оцет
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на дебели шайби. Подправете с оцет и сол. Нарежете праза на кръгчета, добавете рендосаните ябълки и щипка сол.

Наредете в тенджера половината от сместа, рибата, другата част от сместа и полейте с мазнината. Сложете похлупак на тенджерата и варете 3 минути.

След това добавете доматен сок и оставете да къкри на тих огън 20 минути. Поръсете с черен пипер и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: