Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа с картофи и фарфалини

Пилешка супа с картофи и фарфалини

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пилешка супа с картофи и фарфалини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
7
"По-различна, но също толкова вкусна - перфектната пилешка чорба"

Необходими Продукти

  • вода - 2 л
  • пилешко месо - 500 г филе
  • картофи - 3 бр.
  • фарфалини - 150 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • магданоз - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се пуска в тенджера с водата. След като кипне, котлонът се намалява и се вари час и половина, като периодично се маха пяната.

Морковът се настъргва на едрото ренде, лукът се нарязва на ситно. Лукът и морковът се запържват на среден огън в олиото до омекване. Добавя се солта и се пържи още 1 минута. Картофите се обелват и се нарязват на кубчета.

Месото се вади от бульона и се нарязва на кубчета. Бульонът се кипва без месото, добавят се картофите и фарфалините, след 10 минути се добавя месото, морковите и лукът.

Добавя се черният пипер и дафиновият лист. Вари се 10 минути и се сервира гореща, като се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: