Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфалини с домати и сметана

Фарфалини с домати и сметана

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Фарфалини с домати и сметана1 / 2
21/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • фарфалини - 400 г
  • домати - 2 бр.
  • сметана - 150 мл течна
  • пармезан - 150 г настърган
  • лук - 1/2 глава
  • босилек - 2 стръка
  • сол - 2 щипки
  • риган - 1 щипка сух
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фарфалините се сваряват във вода с половината сол така, че отвън да са меки, а сърцевината да е твърда. Отцеждат се и се оставят настрана. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в зехтина до прозрачно.

Добавя се сметаната и сместа се оставя да заври. Доматите се попарват с вряла вода, обливат се с хладка вода и се обелват. Нарязват се на ситно и се добавя към къкрещата сметана.

След 3 минути се свалят от котлона. Добавя се риган, останалата сол и фарфалините. Всичко се разбърква внимателно и се сервира веднага, като всяка порция се украсява с листенца босилек и се поръсва с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: