Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфалини с къри, ябълки и праз

Фарфалини с къри, ябълки и праз

Фарфалини с къри, ябълки и праз4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Любопитно ли ви е да опитате фарфалините с къри, ябълки и праз? - Ами тогава си ги пригответе."

Необходими Продукти

  • фарфалини - 250 г паста
  • ябълки - 2 бр.
  • праз - 1 бр. (голям)
  • лимони - 1/2 бр.
  • къри - 3 к.л
  • кокосово мляко - 250 мл
  • зехтин
  • сол
  • пипер меланж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата според указанията на опаковката.

Докато се вари, направете соса, като първо обелите ябълките и отстраните семките. Нарежете ги на малки кубчета. Изстискайте сока от лимона. Разбъркайте и оставете за пет минути да поемат киселинността.

Отрежете малка част от праза и нарежете на ленти (това ще е за декорация).

Загрейте малко зехтин и изпържете лентичките. Извадете ги върху кухненска хартия, за да поеме мазнината. Останалата час от праза нарежете на дребно.

Запържете до златисто в същата мазнина. Добавете ябълката и изчакайте 2 минути. Сложете кърито, разбъркайте добре, а след една минута налейте и кокосовото мляко. Оставете да къкри на слаб котлон 10 минути. Изключете и посолете.

Извадете и изцедете фарфалето. Сложете при соса, разбъркайте добре и сервирайте, като сложите отгоре малко от праза, който запържихме предварително и поръсено с малко пипер меланж.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: