Пилешко бутче с гъби

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
08/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Толкова лесно, толкова вкусно, благодарение само на една малка тайна, която ще научите ако прочетете рецептата"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 бр. цяло
  • печурки - 350 г
  • риган
  • черен пипер
  • сол
  • сминдух
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • царевично брашно - 2 ч.л.
  • масло
  • вода - 1 /2 ч.ч.
  • бульон - 1/2 бр. пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите почистваме, измиваме добре и по- големите нарязваме на филийки. Слагаме в огнеупорен съд с капак и леко посоляваме.

Измиваме добре пилешкото бутче и слагаме при гъбите. Поръсваме бутчето с натрошен пилешки бульон, риган, черен пипер, сминдух на вкус.

Слагаме парченца краве масло. Поръсваме с царевично брашно и наливаме топла вода. Слагаме съда във фурната с капак, включваме на 200 градуса.

Като се запекат за 15 минути бутчето и гъбите, изваждаме съда от фурната, махаме капака и поръсваме бутчето с пушен червен пипер.

Отново слагаме капака и връщаме ястието във фурната до се допече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: