Пълнено пилешко бутче

ВасилВасил
Новак
834
Пълнено пилешко бутче1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1бр. за порция (по - голямо)
  • топено сирене - 20 г пушено
  • синьо сирене - 20 г
  • За соса
  • гъби - 200 г
  • топено сирене - 30 г
  • сметана - 200 г(готварска) или прясно мляко
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С остър нож внимателно правим разрез, така че да се получи джоб в бутчето, като внимаваме да не излезе ножът от другата страна. Пълним го със сирената и внимателно с клечки за зъби го затваряме, за да не излезе плънката по време на термичната обработка.

Овкусяваме със сол и черен пипер и в съд със силно загрята мазнина (ако е повече мазнината, по-добре) пържим бутчето за около минута-две от всяка страна. Изваждаме го и го прехвърляме в тавичка със малко вода на дъното, покриваме с алуминиево фолио и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 мин.

За соса измиваме и почистваме гъбите, нарязваме ги на филийки и запържваме в малко масло или олио за около 3-4 мин. Добавяме черен пипер и сол на вкус. След като станат готови, добавяме топеното сирене и изчакваме, докато се разтопи, добавяме сметаната и оставяме, докато се сгъсти. Може да добавите и малко нишесте, разтворено във студена вода за по-бързо сгъстяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
33
20
10
Дай твоята оценка: