Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко бутче с кисело зеле

Пилешко бутче с кисело зеле

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Пилешко бутче с кисело зеле
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Класическо ястие за ценителите на традиционната българска кухня"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 буркан /700 г/
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • пилешко бутче - 350 г /1 голямо/
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваретепилешкото бутче в подсолена вода.

Запържете нарязаното на ситно зеле с 2-3 с.л. зехтин и червен пипер. Добавете и ориза.

Накъсайте месото от бутчето и го овкусете с черен пипер и кимион. Когато зелето е готово, прибавете месото, заливате с бульона, в който е вряло бутчето и накъсвате 2 листа дафинов лист.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

По желание може да добавите и люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: