Торта Гараш с Маскарпоне

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
105 мин.
Порции
12
"Още по-нежна и ароматна става любимата на всички торта Гараш, ако към нея се прибави Маскарпоне"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • белтъци - 8 бр.
  • захар - 100 г пудра
  • орехи - 300 г смлени
  • брашно - 20 г бяло
  • за крема
  • маскарпоне - 300 г
  • шоколад - 200 г млечен
  • захар - 100 г
  • за глазура
  • шоколад - 150 г
  • масло - 40 г
  • кокос - оцветен в зелено (захар или смлян шамфъстък)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците и ги поставете в суха купа. Сипете пудрата захар и с миксер ги разбийте на сняг. Добавете предварително пресятото брашно и орехите.

С въртеливи внимателни движения, за да запазите пухкавостта на сместа, разбърквайте докато се получи гъста еднородна смес. Разделете сместа на 3 или 4 части по избор (аз направих 4 блата).

В застланата с хартия за печене форма за торта разпределете равномерно с нож или шпатула една от частите за блат. Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 12 мин. или до леко златисто.

Извадете готовия блат, оставете да се охлади и отстранете внимателно хартията за печене. Дори и да счупите някой от блатовете, няма проблем да се залепят после частите с крема.

Разтопете шоколада за крема на водна баня или в микровълнова, като внимавате да не изгори.

Оставете леко да се охлади, като междувременно разбийте маскарпонето със захарта. Прибавете в крема и разтопения шоколад. Хубаво разбъркайте.

Подредете тортата, като в чиния поставите първия блат.

Намажете с крема, отгоре поставете следващия блат и така докато приключите с блат. Измажете тортата с тънък слой крем отгоре и отстрани. Оставете тортата да се охлади в хладилника за около час.

Разтопете начупения шоколад и маслото в купа на водна баня. Хубаво разбъркайте и залейте (измажете) тортата Гараш отгоре и отстрани. Поръсете по ръба с боядисани в зелено кокосови стърготини, захар или смлян шамфъстък.

Диаметър на формата за торта с отделящи се страни: 24 см

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: