Начин на приготвяне
Сварете месото, като първо варите телешкото и свинското, а впоследствие добавите и пилешкото, тъй като то се приготвя по-бързо.
Оставете да поизстине и пуснете в блендер да се смели на средни обороти, без да става на каша. Може и да го накълцате с остър нож на много ситно.
Накълцайте на ситно и сварените яйца и смесете с трите вида месо в голяма купа.
Отделно запържете лука загрятото на умерен огън олио. Сипете брашното и бъркайте 2-3 минути, докато стане бледо златисто.
Налейте млякото на тънка струйка при непрестанно разбиване, а след това сипете и 180 мл. от бульона от варенето на месото.
Гответе 10-15 минути на слаб огън при непрекъснато бъркане до сгъстяване на бешамела, подправете го със сол, индийско орехче и бял пипер и го сипете в купата при месото и яйцата.
Разбъркайте до хомогенна смес, покрийте със прозрачно домакинско фолио, така че да прилепва към сместа.
Изчакайте да изстине и приберете в хладилник за минимум 8 часа, за да стегне хубаво.
След като сместа за крокетите е готова и стегната си пригответе панировката, като в три отделни чинии сложите брашно, галета и разбитите яйца.
Оформяйте крокети, взимайки толкова от сместа, колкото се събира във затворена шепа. Придайте им продълговата форма и след всяка мокрете ръцете си или ги намазнявайте, за да не ви лепне и да е по- лесно.
Овалвайте всяка крокета първо в брашно, после в яйце и накрая в галета. Пържете в обилно количество олио за кратко, до порозовяване.
Изваждайте върху хартия за печене, която да поеме излишната мазнина и след това поднедсете в компания със сос айоли.
* Тъй като количеството на крокетите е много, може да си замразите част от тях, преди да бъдат изпържени. Съхраняват се чудесно в плик или добре затворена кутия.
Преди да приготвите ги извадете от фризера да се отпуснат добре.
Прекрасно мезенце за вино и бира.