Начин на приготвяне
Обелете картофите, като чистият продукт ще е около 1. 2 кг. Разрежете на половини.
Направете напречни разрези на облата част, като не стигате до долната плоска част на половинката и подредете в намазнена тавичка с плоската част от долна страна.
Сложете водата.
Омазнете картофите и отгоре, като доупотребите всичката мазнина.
Започнете да поръсвате последователно със сол, бял пипер и къри.
Печете на 180 градуса, предварително загрята фурна 30 мин, като от време навреме поливате картофките със соса от тавичката, след 15-тата минута, трябва да са се запечатали подправките.
Поръсете с настъргания кашкавал.
Оставете в изключената вече фурна за 2-3 мин, колкото да се разтопи.
Може да сервирате с млечно-чеснов сос с копър или просто да поръсите с пресен магданоз.