Лесни и вкусни еклери

LiDimitrovaLiDimitrova
Новак
7531548
Лесни и вкусни еклери
Снимка: LiDimitrova
1 / 2
28/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
30 бр.
"Когато искате да кажете на някого Обичам те, направете го по елегантен и вкусен начин с лесни и вкусни еклери, които сте приготвили сами"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 10 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме водата и олиото да заврят на котлона, след което добавяме пресятото брашно и бъркаме хубаво. Махаме от котлона и оставяме сместа да изстине.

Когато това стане добавяме яйцата едно по едно, като след всяко яйце разбъркваме добре, докато сместа го поеме.

Получава се гъсто лепкаво тесто, от което гребваме с малка чаена лъжичка и слагаме върху хартия за печене.

Ако искате по-търговски вид може и да ползвате шприц, но аз ги направих така “небрежни”. Печем в предварително загрята фурна на 180-200 градуса, зависи от фурната.

Докато се пекат еклерчетата забъркваме крема.

Слагаме млякото и захарта да кипнат. През това време разбъркваме брашното с вода и го добавяме към кипящото мляко. Бъркаме 2-3 минути и махаме от огъня. Добавяме маслото и ванилията.

Когато еклерчетата са изстинали разрязваме внимателно всяко едно, пълним с крем и поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: