Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Запечен качамак с моцарела

Запечен качамак с моцарела

Запечен качамак с моцарела
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Качамак, ама не какъв да е, а с моцарела - няма такава вкусотия"

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 200 г
  • сол
  • моцарела - 150 г
  • червен пипер
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете вода, около един литър, в съда за варене и я загрейте до кипене.

Овкусете със сол. След като водата заври, изсипете царевичния грис на тънка струйка.

Гответе при непрекъснато бъркане до сгъстяването на качамака.

Разпределете маслото на дъното на четири глинени панички. Поръсете с червен пипер.

Разпределете и качамака в паничките, а в средата на всяка, сложете плочка моцарела.

Сложете паничките в загрята фурна и запечете до златисто.

Запеченият качамак с моцарела е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: