Ароматен цитрусов кекс

10/03/2019
"И запомнете, не може да изядете само едно парче Ароматен цитрусов кекс - трябва да са поне две, за да му се насладите"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 442
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте с четка много добре портокалите и лимона. Нарежете цитрусите на резени. Покрийте парчетата с 1 ч.ч. вода и заварете. След като сместа заври, излейте водата.

Повторете тази процедура още веднъж. Залейте отново плодовете с вода, добавете 1 ч.ч. захар и заварете до сгъстяване на сиропа на тих огън. Охладете сместа и пасирайте, като отстраните семките, ако има такива.

Разбийте яйцата с останалата захар с помощта на миксер, прибавете цитрусовата смес, ванилията и разтопеното масло. Разбъркайте и добавете пресятото брашно с бакпулвера. Разбъркайте до гладка консистенция.

Намажете затоплена и суха кексова форма с масло. Изсипете сместа и загладете.

Запечете в загрята фурна най-напред на долен реотан. След като кексът се надигне, включете и горния реотан. Допечете до готовност /златист загар/.

Готовия кекс извадете и обърнете върху чиния. Оставете така за около 30 минути, след което обърнете и внимателно отстранете формата.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар