Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта, докато яйцата удвоят обема си и захарта се стопи.
Прибавете олиото и киселото мляко, като разбърквате след всеки добавен продукт.
Пресейте брашното и бакпулвера и ги добавете на 2-3 пъти към сместа.
Отделете 1/3 от кексовата смес и прибавете към нея кората на половин портокал и 3-4 супени лъжици от сока.
Изцедете сока на един малък лимон и настържете кората му. Прибавете ги към другата смес и разбъркайте до хомогенна смес.
Аз добавих и ситно нарязана кора от помело за още по-силен цитрусов вкус.
Намажете форма за кекс с меко масло и леко набрашнете.
На дъното сложете бялата смес. Върху нея с лъжица добавете какаовата и разбъркайте леко с дървено шишче.
Сложете лесния кекс да се пече на 170 градуса с вентилатор за 40 минути, до суха клечка.
След изпичане извадете от формата и поръсете с пудра захар.
Много вкусен и ароматен цитрусов кекс.