Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Телешко с нахут и боб в гювеч

Телешко с нахут и боб в гювеч

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Телешко с нахут и боб в гювеч
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
320 мин.
Порции
6
"Богата, ароматна и много вкусна гозба с телешко, нахут и боб - веднага да му се прияде на човек"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • зехтин - 50 мл
  • лук - 2 бр.
  • нахут - 100 г напоен с вода през цялата нощ
  • бял боб - 100 г накиснат във вода от вечерта -
  • червен боб - 100 г накиснат във вода от вечерта
  • картофи - 2 бр. (обелени и нарязани на половинки)
  • пшеница - 100 г напоена с вода през цялата нощ
  • наденица - 4 бр. среден размер (сурова)
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 2 с.л. сладък
  • говежди бульон - 1.5 литра
  • вода - ако е необходимо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета. Лукът се обелва и нарязва.

В широк гювеч изпържете месото и лука, докато месото стане златисто-червеникаво и намалете топлината. Подредете белия боб, червения боб, нахута и пшеницата в отделни купчини.

Поръсете половинките картофи, подправете със сол и пипер. Добавете бульона, докато всички съставки бъдат покрити.

Много е важно да оставите място на 10 см в горната част на гювеча, за да се добави суровата наденица после.

Сложете съда на умерена фурна за около 3 часа, докато течността се смеси и продуктите омекнат.

Добавете наденичките и покрийте с капак гювеча. Можете да добавите вода, ако е необходимо. Запичането продължава още около час.

В случай на излишна течност, съдът може да бъде върнат във фурната, докато излишната течност се изпари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: