Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Шоколадов мус с карамелизирани портокали и шамфъстък

Шоколадов мус с карамелизирани портокали и шамфъстък

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Шоколадов мус с карамелизирани портокали и шамфъстък
Снимка: Храна за Душата
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Най-лесният начин да се отървеш от изкушението е като изядеш до последната лъжичка този уникален Шоколадов мус с карамелизирани портокали"

Необходими Продукти

  • За шоколадовия мус
  • яйца - 2 бр.
  • черен шоколад - 200 г
  • захар - 100 г
  • какао - 1 с.л.
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • сол
  • За карамелизираните портокали
  • портокали - 1 бр.
  • кафява захар - 100 г
  • шамфъстък - 50 г
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Начупете натуралния шоколад на парченца и го разтопете в микровълнова фурна или в съд на водна баня.

Отделете белтъците от жълтъците на яйцата в отделни купи. Добавете щипка сол към белтъците и разбийте на сняг заедно с 2 с.л. от захарта.

В отделен съд сипете сладкарската сметана, добавете 2 с.л. захар и разбийте до пухкав крем. Добавете прясно настъргана портокалова кора в разтопения шоколад и го охладете добре.

Разбийте жълтъците с какаото на прах. Добавете шоколада и разбъркайте сместа отново.

Обединете с битата сметана, а след това внимателно добавете и белтъците. Бъркайте внимателно с шпатула до получаване на еднородна гладка смес. Охладете муса за кратко.

Сипете кафявата захар в сух тиган и оставете да се карамелизира, без да бъркате. Нарежете портокала на филийки, а след това на четвъртинки. Карамелизирайте парченцата плод и от двете страни.

Сервирайте муса в десертни чаши и гарнирайте с карамелизираните портокали.

За финален щрих поръсете шоколадовия мус с шамфъстък.

Шоколадовият мус с карамелизирани портокали и шамфъстък е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ивелина стоянова
ивелина стоянова
Стана страхотен
06.04.2019 09:44