Фритата със сьомга и сметана

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
11/03/2019
"Достатъчно е да знаете, че има сьомга и сметана, останалото са подробности"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 090
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • сметана - 150 мл
  • пресен лук - 2 - 3 стръка
  • бейби спанак - 200 г
  • пушена сьомга - 150 г
  • сирене котидж - 150 г
  • копър - 1/2 връзка
  • масло - 30 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разбийте леко яйцата в дълбок съд. Добавете сметаната и прясното сирене Котидж. Разбъркайте и оставете настрана.

Накълцайте ситно няколко стръка пресен зелен лук. Загрейте бучка масло в съд на котлона и сотирайте лука за кратко.

След минута прибавете листата спанак. Посолете и задушете за кратко, колкото спанакът да се задуши и омекне, и дръпнете съда от котлона.

Накълцайте половин връзка свеж копър и прибавете към яйцата. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Залейте спанака и пресния лук с яйчено-сметановата смес, разбъркайте и подредете парчета пушена сьомга отгоре.

Прехвърлете фритатата в загрята на 200°C фурна и печете за 15-20 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар