Начин на приготвяне
Сложете ситно нарязания корен от джинджифил, лука и кайенския пипер в тенджера. Наредете вътре филетата, залейте с 450 мл вода и кипнете.
След 5 минути свалете от огъня и оставете рибата във водата за 5 минути. Пренесете филетата в чиния за сервиране, захлупете и дръжте на топло.
Кипнете водата от рибата. Варете на силен огън 5-10 минути, докато течността намалее, сгъсти се и заприлича на сироп. Добавете оцета.
Прибавете полека сметаната и кипнете, после сипете сместа в кухненски робот. Направете гладък сос и върнете в чиста тенджера.
Объркайте брашното с 1 с.л. вода и добавете към соса, като разбърквате непрекъснато. Прибавете подправките.
Варете 1 минута, после сипете върху филетата. Украсете с копър и лимони по желание.
Коментари